Inventarisatie barrières en enablers voor de toepassing van gerecycled kunststof

19-05-2022 295 keer bekeken

In het kader van het TRANSFORM-CE project zijn verschillende workshops gehouden om de barrières, enablers en needs te onderzoeken, die verschillende actoren in de waardeketen ervaren bij de toepassing van gerecycled kunststof als grondstof in nieuwe producten. Bekijk hier de resultaten!

TRANSFORM-CE is een internationaal onderzoeksproject, waarbij er onder andere onderzoek wordt gedaan naar (succesvolle toepassingen van) circulaire business modellen en de toepassing van kunststof reyclaat in nieuwe producten.


Resultaten workshops 'Afvalplastic als grondstof'
Eén van de activiteiten waar de Hogeschool Utrecht verantwoordelijk voor is, heeft betrekking op het inventariseren van de problemen die worden ervaren bij de toepassing van kunststof recyclaat en hoe het gebruik van recyclaat in nieuwe producten verhoogd kan worden. In Nederland, Duitsland, België en de UK zijn in totaal zeven workshops uitgevoerd, waarbij er is onderzocht welke barrières, enablers en needs verschillende partijen in de keten ervaren bij de toepassing van gerecycled kunststof. De resultaten van deze workshops zijn gebundeld in één rapport. Bij deze delen wij graag dit document met jullie.

De resultaten in dit rapport vormen een basis voor het formuleren van de Plastic roadmap, waarin verder wordt ingegaan op de behoeften van bedrijven en de eisen van andere actoren in de keten.

Bent u benieuwd naar de webinars van TRANSFORM-CE, bekijk die dan gratis hier!

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het TRANSFORM-CE project? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

 

Het Interreg North West Europe-programma, onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), steunt het project.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen