Vacature INNAX Energieverbruik woningen

592 keer bekeken

INNAX zoekt een gedreven HBO student die mee wil werken aan een duurzame toekomst. We zoeken een student met technische affiniteit, denk bijvoorbeeld aan opleidingen als Werktuigbouwkunde of Built Environment. Word je enthousiast? Steek dan je handen uit de mouwen en kom bij ons werken!

Het bedrijf

INNAX is een belangrijke speler in de energietransitie. Wij helpen onze opdrachtgevers om hun gebouwen en de omgeving te verduurzamen. Van dienstverlener in afval- en energiemanagement zijn we uitgegroeid tot een multidisciplinair bedrijf met vestigingen in Veenendaal, Tilburg, Heerenveen en Almere. Meer weten over INNAX? Kijk op: www.innax.nl

De afstudeeropdracht

Bij het ontwerpen van woningen wordt vooral gekeken hoe we het energieverbruik, nodig voor verwarming, kunnen verminderen. Woningen worden de laatste jaren dan ook steeds beter geïsoleerd. Daarbij wordt nog nauwelijks aandacht besteed aan koeling, terwijl de zomers steeds warmer worden. Dit heeft als gevolg dat deze woningen in warmere periodes (te) warm worden waarbij actieve koeling noodzakelijk is. In extreme gevallen is de isolatie zo goed dat een groot deel van het jaar moet worden gekoeld. Het resultaat: een hoog energiegebruik.

Onderzoeksvraag

De vraag is of het altijd verstandig is maximaal te isoleren. Waar ligt nu het omslagpunt tussen isoleren, verwarmen en koelen? We willen te weten komen wat  de optimale verhouding is tussen isoleren, verwarmen en koelen waarbij het energieverbruik zo laag mogelijk is

Wat ga je opleveren?

Je presenteert de resultaten van je onderzoek in een rapport. Je laat zien welke factoren van belang zijn voor een laag energieverbruik en op welke manieren je invloed kan uitoefenen op de hoogte van het energieverbruik. De resultaten van jouw onderzoek zorgen er voor dat INNAX zijn opdrachtgevers nog beter kan adviseren.

Extra onderzoeksbegeleiding

Als onderdeel van het innovatietraineeship krijg je tijdens jouw afstuderen al extra begeleiding door een onderzoeker van een HU-lectoraat dat is verbonden met jouw vraagstuk.

Na afloop van jouw afstuderen

Heb jij het naar je zin bij INNAX en zien zij het ook zitten met jou? Dan kun je vervolg geven aan jouw afstudeeropdracht door deel te nemen aan het innovatietraineeship.

Het traineeship programma

Gedurende het traineeship word je als trainee begeleidt door een innovatiecoach en krijg je masterclasses, workshops en intervisies samen met jouw medetrainees. Als trainee ontwikkel je zo (soft)skills, die in het bedrijfsleven van belang zijn, zoals ondernemerschaps-, innovatie- en managementvaardigheden.

Contact

Wil jij meer informatie over het innovatietraineeship of wil jij je aanmelden voor deze vacature? Stel dan hier je vraag of schrijf je via deze link in voor het innovatietraineeship.

     

Afbeeldingen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen