De Innovatiewerkplaats

De Innovatiewerkplaats is Zero Waste of your Future!

De maatschappij van morgen vraagt om ambitieuze professionals die complexe vraagstukken het hoofd kunnen bieden. Professionals die gewend zijn om hun expertises te bundelen en samen met betrokkenen slimme, duurzame en passende oplossingen te ontwikkelen. 

De Innovatiewerkplaats formuleert samen met het bedrijfsleven en andere instellingen vraagstukken op het gebied van gezond, duurzaam en veilig wonen. Deze vraagstukken worden als challenges klaargezet. Studenten van verschillende opleidingen werken in multidisciplinaire teams samen. Begeleidt door onderzoekers van de HU, doen studenten onderzoek en bedenken en ontwikkelen zij innovatieve oplossingen voor deze challenges. Zo ontstaat er een samenwerking tussen bedrijven, instellingen, eindgebruikers, onderzoekers van de HU en andere betrokkenen.

 

De Innovatiewerkplaats is een programma van de HU dat challenge based en interdisciplinair leren aanbiedt. Onze challenges hebben betrekking op de thema’s van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities en leveren een bijdrage aan de Sustainable Development Goals.

 

 


Bij de Innovatiewerkplaats:

Wordt er gewerkt in een team met gelijkgestemde studenten en bedrijven aan duurzame innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen op het gebied van gezond, duurzaam en veilig wonen. Als student wordt je uitgedaagd om je kennis binnen je vakgebied toe te passen in de praktijk. Daarnaast wordt er kennis uitgewisseld binnen het team en zo leer je dus zo ook van elkaar. Een win-win situatie dus!

 

De Challenges 

Binnen de challenges ga je als student werken in interdisciplinaire teams aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Benieuwd welke challenges er zijn en wat het voor jou als student kan betekenen? Klik dan hier voor meer informatie.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"221428"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"8000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Lees meer over de challenges

Traineeship

Met het HU Innovatietrainee Programma ga je als student na het afstuderen aan de slag bij een MKB-bedrijf, terwijl je meewerkt aan de oplossing van een innovatief duurzaamheidsvraagstuk én jezelf verder ontwikkelt. Benieuwd wat het traineeship voor jou als student kan betekenen? Klik dan hier voor meer informatie.

Lees meer over het traineeship

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen