Vacature INNAX Energieverbruik gebouwen

605 keer bekeken

INNAX zoekt een gedreven HBO student die mee wil werken om de doelstellingen van het klimaatakkoord te realiseren. We zoeken een student met technische affiniteit, bijvoorbeeld van Technische Bedrijfskunde of Built Environment. Help jij mee om er voor te zorgen dat Nederland CO2-neutraal is in 2050?

Het bedrijf

INNAX is een belangrijke speler in de energietransitie. Wij helpen onze opdrachtgevers om hun gebouwen en de omgeving te verduurzamen. Van dienstverlener in  afval- en energiemanagement zijn we uitgegroeid tot een multidisciplinair bedrijf met vestigingen in Veenendaal, Tilburg, Heerenveen en Almere.  Meer weten over INNAX? Kijk op: www.innax.nl

De afstudeeropdracht

Om de doelstellingen van het klimaatakkoord te halen, zijn in de loop van de tijd verschillende soorten normen voor gebouwen ontwikkeld. Sommige normen zijn een wettelijke verplichting, andere normen zijn juist bedoeld om gebouweigenaren en bedrijven uit te dagen om de lat hoog te leggen. DE BENG-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) is een eis waaraan gebouwen, vanaf 1 januari 2021, moeten voldoen. De “Paris Proof” norm gaat verder en is bedoeld om samen een CO2-neutraal  Nederland in 2050 te realiseren.

INNAX heeft onlangs een aantal gebouwen opgeleverd. Deze gebouwen voldoen aan de BENG-norm. De BENG-norm kijkt alleen naar gebouwgebonden energie, zoals verwarming, koeling en ventilatie. De “Paris Proof” norm houdt daarnaast ook rekening met het  energieverbruik van de gebruiker, denk aan laptops, beeldschermen, opladen mobiele telefoons etc.

De vraag is of de opgeleverde gebouwen ook voldoen aan de “Paris Proof” norm. Zo niet, wat moet er dan aan gebeuren?

Onderzoeksvraag

Voldoen de nieuw opgeleverde gebouwen die conform de BENG-norm zijn ontworpen ook aan de “Paris Proof” norm?

Wat ga je opleveren?

Je presenteert de resultaten van je onderzoek in een rapport. Je vergelijkt de BENG-norm met de “Paris Proof” norm. Daarbij maak je ook een analyse of nieuw opgeleverde gebouwen voldoen aan de “Paris Proof” norm met een onderbouwing. Je geeft een advies hoe om te gaan met eventuele verschillen.

Je laat zien welke factoren van belang zijn voor een laag energieverbruik en op welke manieren je invloed kan uitoefenen op de hoogte van het energieverbruik. De resultaten van jouw onderzoek zorgen er voor dat INNAX zijn opdrachtgevers nog beter kan adviseren.

Extra onderzoeksbegeleiding

Als onderdeel van het innovatietraineeship krijg je tijdens jouw afstuderen al extra begeleiding door een onderzoeker van een HU-lectoraat dat is verbonden met jouw vraagstuk.

Na afloop van jouw afstuderen

Heb jij het naar je zin bij INNAX en zien zij het ook zitten met jou? Dan kun je vervolg geven aan jouw afstudeeropdracht door deel te nemen aan het programma van het innovatietraineeship.

Het traineeship programma

Gedurende het traineeship word je als trainee begeleidt door een innovatiecoach en krijg je masterclasses, workshops en intervisies samen met jouw medetrainees. Als trainee ontwikkel je zo (soft)skills, die in het bedrijfsleven van belang zijn, zoals ondernemerschaps-, innovatie- en managementvaardigheden.

Contact

Wil jij meer informatie over het innovatietraineeship of wil jij je aanmelden voor deze vacature? Stel dan hier je vraag of schrijf je via deze link in voor het innovatietraineeship.

    

Afbeeldingen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen