Van schapenwei tot ultieme studentenflat

Tessa Spek 20-05-2021
642 keer bekeken

Het doel van de challenge is het ontwerpen en bouwen van een studentenflat, die woonruimte biedt aan zo’n 850 studenten, die inspireert en verbindt. Ieder semester gaan studententeams onderling de competitie aan voor de meest aansprekende concepten voor de studentenflat.

Stichting Studentenhuisvesting Utrecht (SSH) en Jebber werken de komende drie jaar aan de ontwikkeling van dit studentengebouw ‘High Five’ en dagen studenten uit om in verschillende fasen mee te denken. Met hun originele, slimme, innovatieve en frisse blik kunnen studenten het verschil maken en helpen het ontwerp naar een ander niveau te trekken.

De totale planontwikkeling van ‘High Five’ loopt drie jaar door, tot en met de oplevering van het gebouw in 2023/2024. Dit project wordt opgeknipt over deze jaren in opeenvolgende challenges van een semester. De Innovatiewerkplaats stelt samen met Jebber en SSH vast, welke inhoud iedere challenge in ieder semester krijgt passend bij de fase van het traject. 


Het doel:

Het ontwerpen en bouwen van een studentengebouw, dat woonruimte biedt aan zo’n 850 studenten, dat inspireert en verbindt; dat uitnodigt tot ontmoetingen tussen de bewoners, maar ook met de omgeving; dat voorzien is van slimme technologie waardoor het gebouw veilig, hygiënisch, gezond, duurzaam, energiezuinig is. Een baken op het Utrecht Science Park, dat mensen uitnodigt elkaar te vinden en waar het geweldig wonen is.

 

Het zakelijke gedeelte is belangrijk. Ik wil horen dat opdrachtgevers achter onze ideeën staan. Ik wil weten voor wie ik het project doe en met wie.

 

- Student Jozef

Hoe werken we:

In teams van 2-6 studenten gaan studenten onderling de competitie aan voor het meest aansprekende concept voor het studentengebouw op diverse thema’s. Na een inspirerende en informatieve kick-off gaan de teams aan de slag. Het Innovatie-team en de begeleidende docenten van de studenten ondersteunen samen de teams in dit proces en in hun samenwerking. Maar ook bedrijven helpen hierbij.

Het Innovatie-team organiseert deze challenge, regelt specifieke inhoudelijke expertise, organiseert een inspirerende workshop en natuurlijk de eindbattle, waar de teams hun concepten presenteren voor een jury, bestaande uit vertegenwoordigers vanuit HU, Jebber, SSH, USP, eindgebruikers en/of experts. Deze winnende ideeën worden in de verdere ontwikkeling meegenomen.


Ben jij als student enthousiast geworden en wil je meedoen aan een van onze challenges? Schrijf je dan hier in!

Klik hier

Afbeeldingen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen