Samenwerkingen

Het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities is een platform voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen en Hogeschool Utrecht. Met ons team zijn wij een aanjager en regisseur van activiteiten waarin professionals, onderzoekers, docenten en studenten met verschillende expertises samenwerken aan de verwezenijking van een duurzame, slimme en gezonde stad. Dit doen wij door vernieuwende producten, diensten en interventies te ontwikkelen. Het uitgangspunt hierbij is toepasbare expertise met meerwaarde voor zowel de praktijk als voor onderwijs en onderzoek

Succesvol met ons samenwerken?

 

We denken graag met u mee.

Bel ons
 (088) 481 88 60

Mail ons
smartsustainablecities@hu.nl

 

 

Succesvolle samenwerkingen

Onze aanpak kenmerkt zich door een onderzoeks,- onderwijs-en praktijkgerichte werkwijze. In nationale, regionale en internationale samenwerkingen werken wij aan succesvolle projecten om oplossingen te ontwikkelen voor de complexe vraagstukken die horen bij samen leven in een duurzame en slimme stad. 

Onderzoek: toegankelijk en toepasbaar

Samenwerking met o.a. het Ministerie I & W
 

 

Praktijk: nationaal, regionaal en internationaal

Samenwerking met o.a. gemeente Zeist

 

Onderwijs: nieuwe studentenwerkvormen 

Samenwerking met studenten Hogeschool Utrecht

 


De mobiele toekomst in Nederland
Studenten van de minor Co-design, onderzoekers van het lectoraat Co-design en creatieve makers uit de praktijk verkenden samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) de toekomst van mobiliteit in Nederland.

Lees meer over deze samenwerking

 

 

ESSENCE: De impact van internationale samenwerking
In het ESSENCE project werkten 5 Europese universiteiten en 3 gemeentesde afgelopen jaren nauw met elkaar samen rondom het vraagstuk wonen in de grote stad. In zogenaamde challenges werd studenten gevraagd om voor de problematiek in de stad op zoek te gaan naar slimme, duurzame en concrete oplossingen die er voor zorgen dat het leven op aarde ook in de toekomst leefbaar blijft.

Lees meer over deze samenwerking

 
 

 

Team Celcius start bouwen duurzaam huis!
Elk aspect van het ontwerp van het Celcius huis is niet alleen te danken aan de inzet van de studenten maar ook aan de steun van de partners. Om alles uit deze samenwerking te halen organiseert het team regelmatig sparring sessies, o.a. met de BAM en Dura Vermeer.

Lees meer over deze samenwerking

 

Programmaraad

De programmaraad bestaat uit professionals uit het bedrijfsleven, overheidsorganisaties, kennisinstellingen en de Hogeschool Utrecht.

 

 

 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief   

 

Bezoekadres
Padualaan 99
3584 CH Utrecht
smartsustainablecities@hu.nl

Volg ons ook op:

 
Cookie-instellingen