Smart Sustainable Cities - a community of practice for collaborative learning

13-06-2019

De internationale samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen en gemeenten die heeft geleid tot de minor Smart Sustainable Cities groeit uit tot een community of practice. In het kader van deze minor werken studenten aan oplossingen voor slimme duurzame steden in een internationale context.

De minor Smart Sustainable Cities biedt een internationale en interdisciplinaire aanpak voor de complexe vraagstukken rondom het creëren van een duurzame en gezonde stedelijke omgeving. In dit programma werken studenten van verschillende achtergronden en uit verschillende landen samen aan echte projecten in Nederland, Europa en Zuid-Oost Azië. 

Het leerproces dat plaatsvindt door deze internationale en interdisciplinaire samenwerking is het afgelopen jaar nader onderzocht, ondersteund door een Comenius Teaching Fellowship. Dit project rondom 'samenwerkend leren' bestond uit drie onderdelen: het bouwen van een Community of Practice, het implementeren van een systeem voor peer feedback binnen de minor en het delen en behouden van de kennis opgedaan in de studentenprojecten. 

Een Community of Practice (CoP) is een dynamische sociale structuur die samenwerking faciliteert voor individuele en gezamenlijke doelen. Kern hierbij zijn sterke onderlinge relaties en betekenisvolle interactie. Het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities heeft studenten van de minor Co-Design Studio gevraagd om bij te dragen aan de oprichting van een Community of Practice rondom Smart Urban Mobility. 

Meer weten over de minor Smart Sustainable Cities en het project rondom 'samenwerkend leren'? Lees de publicatie "Smart Sustainable Cities - a community of practice for collaborative learning" of neem contact op met Martijn Rietbergen

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen