Innovatielab Circulair Beheer, onderhoud en renovatie

Hoe maken we de stad circulair? Welke innovatieve oplossingen zijn er voor het circulair beheren, onderhouden en renoveren van woningen? In het Innovatielab Circulair Beheer, onderhoud en renovatie staan deze vragen centraal.

Binnen het Centre of Expertise Smart Sustainable cities van de Hogeschool Utrecht wordt momenteel een InnovatieLab Circulair Beheer, onderhoud en renovatie ontwikkeld. Hiermee beogen we een bijdrage te leveren aan de transitie naar een circulaire stad.

In het Innovatielab circulair werken bedrijven/organisaties samen met studenten en onderzoekers aan  innovatieve oplossingen voor circulair beheer, onderhoud en renovatie van bestaande woningen, die kansen bieden voor bedrijven en organisaties in hun bijdrage aan de circulaire stad. Hiermee biedt het Innovatielab een ‘leerwerkplaats’ voor studenten van verschillende opleidingen.

 

Focus

In eerste instantie kijken we naar het toepassen van circulaire economie op renovatie, beheer en onderhoud van bestaande woningen. Daarbij wordt onder meer gedacht aan het toepassen van leaseconstructies voor gebouwcomponenten zoals installaties, keukens, badkamers, raamkozijnen etc. Van belang is dat onderwerpen relatie hebben met de gebouwde omgeving en dat er aandacht is voor mensen, economie etc.

 

Participeren

Heeft u vragen die u graag zou willen inbrengen in het Innovatielab? Bent u op zoek naar innovatieve oplossingen voor het circulair beheren, onderhouden en renoveren? Of wilt u op een andere wijze samenwerken? Neem dan contact op met Sebastian Fischer Baling of Henk Brinksma.

 

Afbeelding: Componentrenovatie (Bron: Bouwhulpgroep)

 

Afbeeldingen

Twitter

 

 

 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief   

 

Bezoekadres
Padualaan 99
3584 CH Utrecht
smartsustainablecities@hu.nl

Volg ons ook op: