Denver house

ProfielfotoNiels Glerum 13-06-2024
62 keer bekeken

Het Denver House is onderdeel van het nieuw te ontwikkelen Circulair Paviljoen in de Botanische tuinen, waar we samen kunnen experimenteren en bouwen aan een circulaire community. Samen met de UU groeien we naar een Zero Waste aanpak voor het Utrecht Science Park, met het Denver House als hub.

Het Denver House (ook wel Selficient huis) staat op de Bolognalaan 99 in Utrecht. 

Geschiedenis van het huis

Een multidisciplinair studententeam van Hogeschool Utrecht won de publieksprijs in de finale van de Solar Decathlon-competitie in Denver (VS) in 2017, waarin werd gestreden om het beste ontwerp van een door zonne-energie aangedreven huis.

Met het Selficient-concept kwalificeerde het HU-studententeam zich voor de finale van de Solar Decathlon. De competitie, georganiseerd door het Amerikaanse Ministerie van Energie, daagde studententeams van over de hele wereld uit om een huis te ontwerpen en te bouwen dat op zonne-energie draait. Het multidisciplinaire team van Hogeschool Utrecht bestond uit meer dan 40 studenten van meer dan 12 instituten. In totaal waren 14 docenten nauw betrokken bij de begeleiding van het team.

 

Wat is het nu?

Het Denver House is ontworpen en gebouwd als modulaire en circulaire woning, met nu de bestemming van onderwijsgebouw. 

Het Denver House wordt een bruisende omgeving waar we samen met partnerbedrijven en de campusgemeenschap oplossingen voor een circulaire toekomst verkennen. Het Denver House kan als volgt gebruikt worden:

  1. Als transdisciplinair Living Lab voor circulaire innovaties in de energie- en grondstoffentransitie (waarbij ook de technische innovaties kunnen worden opgesteld in het Denver House voor toetsing in de praktijk). De focus zal vanuit de aard van het Denver House liggen op onderzoek naar nieuwe bouwmaterialen en gebouwinstallaties, Het effect van Bio-based en circulaire gebouwen op gezondheid en innovaties die het leven op het USP meer circulair maken.

  2. Een bijeenkomstgebouw voor inspiratiesessies, meetings en woonkamer voor een circulaire campusgemeenschap. De oplossingen uit het lab worden hier door alle betrokkenen beleeft en aan de praktijktoets onderworpen.

In het Denver House willen we onderzoekers van UU, HU en practoraten met elkaar in verbinding brengen en samenwerking faciliteren. Zowel met elkaar als met de bedrijven en eindgebruikers.

De deuren van het Denver House staan wijd open voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan een duurzaam en circulair USP!


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eugène Zaaijer

Afbeeldingen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen