EDIH Dutch Societal Innovation Hub (DSIH)

ProfielfotoNiels Glerum 04-07-2024
24 keer bekeken

Nederland staat voor grote uitdagingen zoals de energietransitie en klimaatadaptatie. DSIH bevordert samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen, marktpartijen en de samenleving om deze problemen aan te pakken. Lees hier meer over het project.

De DSIH is een Europese Digitale Innovatie Hub (EDIH) bestaat uit een breed Nederlands en Europees netwerk. De DSIH richt zich op drie Europese missies voor 2030 op gebied van klimaatadaptatie, klimaatneutrale steden en regio’s, en gezonde bodem en biodiversiteit. Zo wil het steden en regio’s helpen bij maatschappelijke transformaties met behulp van innovatie, digitalisering en nieuwe technologie. 


Verwachte resultaten

Versterken van de innovatie-infrastructuur van gemeenten en provincies door:

  • Delen van geleerde lessen en ervaringen.
  • Faciliteren van testfaciliteiten.
  • Publieke diensten efficiënter leveren.

Aanpak

Binnen het project zijn verschillende kennisgroepen actief. Deze werken toe naar eindproducten die gebruikt kunnen worden door anderen, om zelf te ervaren hoe de impact van digitale innovaties bij gemeenten en provincies vergroot kan worden.

Impact voor het onderwijs

Kennisdeling over onder andere de opbouw van ecosystemen en het vergroten van de impact van digitalisering binnen gemeenten en provincies. Deze kennis kan vervolgens teruggebracht worden in het onderwijs om de toekomstige generatie medewerkers nog beter voor te bereiden op toekomstige uitdagingen.  


Samenwerkingspartners

Binnen dit project zijn de volgende partners betrokken: De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en InterProvinciaal Overleg (IPO) vertegenwoordigen het belang van gemeenten en provincies. Andere partners zijn Brightlands Smart Services Campus, Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven (DKH GSL), Digicampus, Gemeente Rotterdam en het Urban Development Initiative (UDI). De opgedane kennis delen de partners uiteindelijk met hun achterban.


Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Merel Backx

Afbeeldingen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen