Succesvolle samenwerking HU en beroepenveld

ProfielfotoNiels Glerum 25-04-2024 110 keer bekeken

Begin

06-06-2024 om 11:00

Einde

06-06-2024 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wat is er nodig voor optimale samenwerking tussen beroepenveld en onderwijs? Het Hu Innovatietrainee Programma deed onderzoek naar good practices van samenwerking tussen een aantal opleidingen van de HU en het beroepenveld. Hoor tijdens deze Inspirational Talk meer over de uitkomsten.

Van februari 2021 tot 31 maart 2024 heeft het CoE Smart Sustainable Cities deelgenomen aan een landelijk SIA/Raak project. Het doel van dit project was de innovatiekracht van het mkb te vergroten door de inzet van trainees: het HU Innovatietrainee Programma (HIP). De opzet was om afstudeerders, van onder andere Institute for Design and Engineering (IDE), door extra begeleiding vanuit een aantal lectoraten te ondersteunen met de laatste inzichten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Aansluitend aan afstuderen konden deze studenten in een traineeship het afstudeerbedrijf ondersteunen met de implementatie van de uitkomst van hun afstudeeronderzoek. Daarnaast konden zij zichzelf tegelijkertijd in de praktijk verder ontwikkelen.

De betrokken lectoraten bij HIP waren: Nieuwe Energie in de Stad, Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry, Building Future Cities, Microsysteemtechnologie, Co-Design, Technologie voor zorginnovaties, Procesinnovatie en informatiesystemen en het lectoraat Beroepsonderwijs.

 

Programma Inspirational Talk

Graag delen we in een Inspirational Talk op 6 juni de opgedane inzichten. Ook willen we met een interactieve sessie inventariseren wat de volgende stappen kunnen zijn. Daarbij richten we ons op het nog verder optimaliseren van de samenwerking met het beroepenveld in praktijkopdrachten en de organisatie hieromheen.

Praktische informatie

Wat:

Inspirational Talk HIP

Datum:            

6 juni 2024

Tijdstip:

11.00-12.00 uur

Locatie:           

Fysiek op Padualaan 99 in lokaal 0.125 (Begane grond)

Aanmelden:

Via de mail

 

Tot dan! 

Marjoke de Boer
Tjitske Cazemier
Yvette Lanting
Erik Mensink

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen