Sustainable City Challenge

ProfielfotoNiels Glerum 26-09-2023 18 keer bekeken

Begin

06-10-2023 om 15:00

Einde

06-10-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Graag nodigen we u uit voor de expo en finale van de Sustainable City Challenge tijdens de afsluiting van de Utrecht Science Week. Deze vindt plaats op vrijdag 6 oktober, van 15.00 – 17.00 uur, bij de Accelerator (op het Utrecht Science Park), Uppsalalaan 17, Utrecht.

De challenge

Multidisciplinaire studententeams van uiteenlopende MBO, HBO en WO opleidingen werken tijdens de challenge in verschillende Utrechtse wijken samen aan vraagstukken rond vergroening, actieve mobiliteit, gezond stedelijk leven en leefbaarheid. Dit jaar nemen studenten deel van Hogeschool Utrecht, ROC Midden Nederland, Universiteit Utrecht en MBO Amersfoort. De challenge wordt georganiseerd door de Utrecht Challenge Alliantie, in samenwerking met vele partners in de stad.

Met deze challenge levert het Utrechts onderwijs een actieve bijdrage aan de toekomstgesprekken die gemeente Utrecht organiseert in het kader van de stedenbouwvisie. De stedenbouwvisie gaat over de toekomstige inrichting van de stad, over straten, buurten en over voorzieningen en maakt duidelijk wat de gemeente onder leefbaarheid, kwaliteit, efficiënt ruimtegebruik en architectuur verstaat. De gemeente bekijkt welke ontwerpoplossingen van de studenten bruikbaar zijn voor de visie.

 

De expo en finale

De 150 deelnemende studenten van verschillende Utrechtse instellingen presenteren hier in een expositie hun oplossingen voor een duurzamer en leefbaar Utrecht. De winnaars van de challenge worden vervolgens tijdens de finale bekend gemaakt door de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma.

 

Aanmelden

We vragen u zich vooraf aan te melden via de website (i.v.m. de organisatie), hier vindt u ook meer informatie over het programma:

 Aanmelden en programma

We hopen u op 6 oktober te mogen ontvangen bij de Accelerator op de expositie en tijdens de finale!

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen