Lunchlezing Meer impact door focus

ProfielfotoNiels Glerum 21-09-2023 136 keer bekeken

Begin

12-10-2023 om 12:30

Einde

12-10-2023 om 13:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 12 oktober vindt er weer een lunchlezing plaats. Deze keer over het uitrollen van vijf richtinggevende programmalijnen binnen Circular Chemistry. Wil je meer weten hoe het wordt uitgewerkt in het onderwijs en onderzoek en wat het oplevert voor de beroepspraktijk? Kom langs om 12.30 in PL99-0.125!

Binnen het Institute for Life Sciences and Chemistry (ILC) werken studenten,  docenten en onderzoekers samen met externe opdrachtgevers aan missiegedreven opgaven. Om meer focus te krijgen in onderzoek en onderwijs, werken we met een strategische kennisagenda. Op basis hiervan zijn 5 richtinggevende programmalijnen uitgerold. Wat zijn de voordelen van deze manier van werken? Hoe wordt dit uitgewerkt in onderwijs en onderzoek en wat levert dit op voor de beroepspraktijk? We zullen een aantal voorbeelden presenteren van projecten waaraan we momenteel, samen met externe partners, werken binnen de programmalijn Circular Chemistry. Tevens laten we de link met het onderwijs zien. Met het onderzoek en onderwijs binnen deze lijn dragen we bij aan de verduurzaming van materialen, energie en (chemische) processen.

 

De sprekers

Dr. Minke Noordermeer is docent/onderzoeker bij de opleiding chemie van het ILC. Haar expertise gebieden zijn biobased chemistry en biotechnologie. Sinds vorig jaar is ze kwartiermaker van de ILC programmalijn Circular Chemistry.

Dr. Patrick Baesjou is ook docent/onderzoeker bij de opleiding chemie van het ILC. Zijn interesse ligt met name in plastics en het hergebruik daarvan, en het duurzaam gebruik van polymeren in allerhande toepassingen zoals coatings en batterijen. Hij is nauw betrokken bij de programmalijn Circular Chemistry.

 

Aanmelden

Onder het genot van een hapje en drankje zal van 12.30 - 13.15 de lunchlezing plaatsvinden op de Padualaan 99 in lokaal 0.125 (de ruimte van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities). Wil je hierbij zijn? Doe dit dan via onderstaande link. 

 

Aanmelden lunchlezing

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen