Dag van de Duurzaamheid 2023

ProfielfotoNiels Glerum 07-09-2023 95 keer bekeken

Begin

03-10-2023 om 11:00

Einde

03-10-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

We nodigen u van harte uit voor de Dag van de Duurzaamheid 2023 op dinsdag 3 oktober 2023, van 11.00 uur – 17.00 uur op Padualaan 101, Utrecht. De Dag van de Duurzaamheid is een onderdeel van de Utrecht Science Week en wordt georganiseerd samen met de Universiteit Utrecht.

Wereldwijd wordt de urgentie gevoeld om klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en groeiende ongelijkheid aan te pakken. Docenten en studenten vragen steeds nadrukkelijker om meer aandacht te besteden aan deze thema’s in het curriculum en onderzoek bij hoger onderwijsinstellingen. Op de Dag van de Duurzaamheid kijken we met elkaar hoe we onze duurzame ambities verder vorm kunnen geven. 

Het programma

11.00

Opening Dag van de Duurzaamheid door Tineke Zweed + Giuseppe van der Helm (dagvoorzitter).  

Een keynote van lector Reint Jan Renes over de psychologie van gedragsverandering in een duurzaamheidstransitie. 

Een duo keynote van dr. Cyrille Krul (HU) en professor Karin Rebel (UU) over hoe Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht werken aan hun duurzame ambities.

Tafelgesprek met gasten: Reint Jan RenesCyrille KrulKarin Rebel en studenten

Welke volgende stappen kunnen we zetten voor duurzaam onderwijs en onderzoek? En hoe willen studenten dat duurzaam onderwijs en onderzoek vormgegeven wordt?

Muzikale entre-acts van Geertjan Aleven.

13.30 Pauze
14.00

Volg een inspirerende workshop naar keuze over o.a. SDGs in het onderwijs, het verduurzamen van events, Greenlabs of Sprong Sure onderzoek. 

15.30 Feestelijke afsluiting op het duurzaamheidsplein met Tineke ZweedGiuseppe van der Helm en muzikale afsluiting van Geertjan Aleven. Bezoek de Green Market en praat onder het genot van een borrel nog even na met elkaar.

 

Meer informatie over het programma, de sprekers en locaties vindt u op de website van de HU.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen