Luchtkwaliteit meten in Vietnamese steden

05-03-2018 717 keer bekeken

Studenten van de opleiding ICT van Hogeschool Utrecht hebben afgelopen half jaar een mobiele sensor ontwikkeld om de luchtkwaliteit in de stad te meten.

De ontwikkelde sensor meet de concentratie van fijnstof en andere stoffen in de lucht. Via een app wordt deze informatie uitgelezen, verzameld en gevisualiseerd. Wanneer veel mensen deze sensor gaan gebruiken kan met behulp van deze burgermeetdata een ‘heatmap’ van luchtverontreiniging in de stad worden gemaakt. Het komend half jaar gaat een nieuwe groep ICT studenten werken aan de doorontwikkeling van de sensor, het analyseren van de meetgegevens en nadenken over de vraag hoe dit product naar Vietnam kan worden gebracht. Dit project is namelijk een spin-off van het SAUNAC project van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities. 

Het SAUNAC project (Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities) is een samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen uit Europa en Vietnam, waaronder ook de HU. De doelen van het project zijn het moderniseren van het onderwijs in Vietnam, het opleiden van vaardige professionals op het gebied van Smart Sustainable Cities, en het bijdragen aan de verduurzaming van Vietnamese steden. 

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Martijn Rietbergen

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen