Portland maakt zich gereed voor gastbezoek van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities

05-03-2018 448 keer bekeken

Martijn Rietbergen, als senior onderzoeker, docent en projectleider verbonden aan het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities, is uitgenodigd voor een bezoek aan het Institute for Sustainable Solutions van Portland State University om expertise te komen delen en de samenwerking te versterken.

“De regio Portland (Oregon) is een koploper op het gebied van duurzaamheid in de Verenigde Staten, maar we willen graag veel meer leren van andere regio’s, zoals Utrecht” aldus Robert Liberty, Director van het ‘Institute for Sustainable Solutions’ van Portland University. Het Institute for Sustainable Solutions ontvangt dit voorjaar daarom zijn eerste internationale gastonderzoeker: Martijn Rietbergen van Hogeschool Utrecht.

Martijn Rietbergen is senior onderzoeker, docent en projectleider bij het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities van de Hogeschool Utrecht. Hij zal een drukke tijd krijgen in Portland. Hij zal daar de expertise van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities op thema’s als ‘energie- en klimaatbeleid’, ‘Smart Sustainable Cities’, en ‘Healthy Urban Living’ gaan delen. Ook zal concrete invulling worden gegeven aan de Memorandum of Understanding tussen de HU en PSU over onderwijs- en onderzoekssamenwerking. Dit zal gebeuren door bijvoorbeeld afspraken te maken over uitwisseling van studenten tussen de twee onderwijsinstellingen en het opstarten van gezamenlijk onderzoeksprojecten. Ten slotte is er ook in meer brede zin de ambitie om de bestaande banden tussen de regio’s verder te versterken. "Utrecht en Portland zijn nieuwe vriendschapssteden en hebben een focus op het vergroten van economische, educatieve en culturele verbindingen", zei Rindert Schutten, president van het Portland Utrecht Network, dat al diverse ondernemers in beide steden heeft verbonden.

Heb je ook interesse in samenwerking met de regio Portland op bovengenoemde thema’s, neem dan contact op met Martijn Rietbergen

Lees ook het (Engelstalige) bericht over het bezoek op de website van Portland State University

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen