Een nieuw concept voor Selficient

23-01-2018 546 keer bekeken

Na een mooie prestatie van het Solar Decathlon team Selficient, begint er voor de studenten een nieuw avontuur. Het team heeft zich ingeschreven voor de Solar Decathlon Europe 2019 en is bezig met de plaatsing van het Selficient huis op het Utrecht Science Park deze zomer.

Net terug uit Amerika zagen de studenten van team Selficient al nieuwe kansen voor de Solar Decathlon Europe 2019, die plaats vindt in Hongarije. Zij schreven zich in met hetzelfde concept in een nieuw jasje. Daarnaast reisden de containers (met het huis daarin) de studenten achterna, en is het moment daar gekomen dat deze nu ook veilig in Nederland zijn aangekomen. In de zomer zal het huis geplaatst worden op Utrecht Science Park en is het ook voor andere studenten mogelijk om hier onderzoek in te doen.

Renovatie is de toekomst
De Solar Decathlon Hongarije draait om het thema ‘renovatie’. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de huidige huizen op een duurzame manier gerenoveerd worden? De studenten die deelnamen met Selficient gaan de speerpunten ‘zelfvoorzienend, circulaire economie en modulair bouwen’ uitbreiden met de speerpunten ‘userfocus, nature en affordable & marketable’. Hiermee wordt de focus meer gelegd op de gebruiker van het huis, in combinatie met een betaalbaar en verkoopbaar concept en wordt er meer gebruik gemaakt van de natuur en de natuurlijke look en feel in het huis.

Het huis is bijna thuis
Sinds 15 januari is het huis ook weer bijna in zijn geheel in Nederland. Zes van de zeven containers worden op dit moment gehuisvest bij Convoi. De zevende container is nog onderweg, maar in de tussentijd zijn de studenten zelf al bezig met het uitladen van de containers en te inventariseren wat nog meer nodig is om het huis zo goed mogelijk te kunnen plaatsen op het Utrecht Science Park.

Back to the roots
Benieuwd naar wat de ervaringen van het Selficient team nu precies waren? En hoe het zit met de toekomstplannen? Op 25 januari wordt er een evenement gehouden op Padualaan 97, Utrecht Science Park, waarbij het team een behind-the-scenes film laten zien en vertellen over de toekomst van het project. Interesse om hier bij te zijn? Neem contact op met Kayan Lam.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen