CARPE conferentie Hamburg 2017

08-12-2017 264 keer bekeken

Het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities was goed vertegenwoordigd op de 4e CARPE conferentie in Hamburg, die plaatsvond van 15 tot 17 november 2017.

CARPE is een consortium van zes hoger onderwijsinstellingen in Europa waar Hogeschool Utrecht deel uit maakt. Samen met collega’s uit Hamburg (HAW), Valencia (UPV), Manchester (MMU), Turku (TUAS) en Debrecen (DEB) werd kennis uitgewisseld en gewerkt aan gezamenlijke projecten.

In verschillende sessies kwamen onderzoekers van alle partners samen om op verschillende thema’s internationale samenwerking te bespreken. Het Centre of Expertise richtte zich vooral op samenwerking rond de volgende onderwerpen:

  • Joint Degree Master Sustainable Cities
  • Green elements in the city and impact on health and wellbeing
  • Circular water systems in the society
  • Renewable energy systems on building scale
  • International cooperation on energy transition

Op donderdag vond tevens de Teacher Hub plaats: een platform voor docenten om internationaal kennis en ervaringen te delen. In vier verschillende workshops werd samengewerkt op thema’s als digitalisering en de integratie van onderzoek en onderwijs.

Voor het eerst kregen ook studenten een podium tijdens de conferentie. HU studenten betrokken bij Selficient deelden tijdens de opening van het congres de successen van hun deelname aan de Solar Decathlon in Amerika. Ook de creatieve inbreng van studenten van de HU minor Co-Design Studio tijdens de conferentie werd als bijzonder waardevol ervaren.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen