Platform praktijkgerichtonderzoek Urban Energy

08-12-2017 350 keer bekeken

Praktijkgericht en toepasbaar onderzoek rondom duurzame energie in de stad: hogescholen, kennisinstellingen én bedrijven in de bouw- en energiesector pakken dit samen op in het Lectoren Platform praktijkgericht onderzoek Urban Energy.

Bundeling van kennis en kunde kan de energietransitie fors versnellen. De stip op de horizon is daarbij de realisatie van netto energieneutrale steden.

Aandachtspunten van het platform

Het platform helpt lectoren en onderzoekers effectiever samen te werken rond vraagstukken die vandaag een antwoord nodig hebben. Daartoe ontwikkelt het platform een nationale agenda voor praktijkgericht onderzoek op het onderzoeksgebied Urban Energy. Dit doen de lectoren samen met praktijk- en beleidspartners. Zowel met collega-onderzoekers als met marktpartijen helpen zij oplossingen in de praktijk te realiseren, maar ook de aansluiting bij het onderwijs en onderzoek te versterken. Bedrijven en marktpartijen vinden via het platform sneller een antwoord op hun onderzoeksvragen. Het platform verbindt disciplines en focust daarbij op: duurzame energieopwekking, energiereductie, een flexibele en betrouwbare energie-infrastructuur en sociaal-economische innovatie.

Eerste resultaten

Op de werkconferentie van de topsector Energie WCTSE17 (29 november te Nieuwegein), organiseert het platform een workshop rond Energiek Hoger Onderwijs. De website en interactieve kaart, die bijdraagt aan de vindbaarheid van en meer inzicht in praktijkgericht onderzoek van hogescholen komt binnenkort online met als url: www.nlurbanenergy.nl

Organisatie en partners

Organisatie: Hogeschool Utrecht – COE Smart Sustainable Cities

Partners: TKI Urban Energy , Hogeschool Zuyd, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Hogeschool InHolland, Hogeschool Rotterdam, Hanze Hogeschool Groningen, HS Den Haag, Hogeschool van Amsterdam.

Meer weten of meedoen? Contact Erlijn Eweg​.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen