Om de gewenste resultaten te behalen, worden onder andere frameworks gecreëerd, communicatiemateriaal opgesteld en wordt er ingezet op datastandaardisatie m.b.t. deelmobiliteit. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar locatieselectie voor deelmobiliteitshubs en wordt er ingezet op Mobility as a Service (MaaS).
Looptijd
De looptijd van het project is in totaal drie jaar. De einddatum zal liggen op september 2025.
Resultaten
Het huidige aanbod van deelmobiliteit in de provincie Utrecht is geïnventariseerd en er is een tool ontwikkelt die data-based de beste locaties voor deelmobiliteitshubs identificeert. Deze tool wordt in de provincie Utrecht toegepast. Spcecifiek voor enkele vormen van deelmobiliteit, zowel op provinciaal als gemeenteniveau. Verder wordt de impact van deelmobiliteitshubs in kaart gebracht en een handige reporting tool voor lokale en regionale overheden opgesteld. Hiermee visualiseren we de impact en het gebruik van deelmobiliteit.
In samenwerking met de provincie Utrecht zorgt de Hogeschool Utrecht voor het creëren, implementeren en uitvoeren van een opschalingsplannen voor (nieuwe) mobiliteitshubs in de Provincie Utrecht.
Partners
Zeven partner steden en regio’s in vier verschillende landen in de Noord-Zee Regio (Interreg) zullen verschillende strategieën implementeren om het gebruik van (digitale-) mobiliteitshubs te vergroten. Het project zal pilots uitvoeren en opschalingsplannen implementeren, evenals opschalingsstrategieën ontwikkelen en aannemen om gedeelde mobiliteit te bevorderen.
Betrokken lectoraat
Het lectoraat Procesinnovatie & Informatiesystemen van de Hogeschool Utrecht (HU) is betrokken bij dit project. De betrokken lectoren en/of HU onderzoekers, zijn Pascal Ravestein, Martijn Rietbergen, Karla Münzel, Frans Bal en Gido Stoop.
Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Karla Münzel.