Inspirational Talk van Dr. Beverly Pasain

25-04-2024 35 keer bekeken

Op 18 april vond een inspirational talk plaats. In een uur hebben we met meer dan 20 aanwezigen, met verschillende expertises, de dialoog gevoerd over hoe projecten bijdragen aan de leefbaarheid in slimme steden. Maar ook welke rol(len) burgers hebben als eindgebruikers. Download hier de slides.

"A smart city is one that is continuously working to improve the quality of life of its citizens." 

Het begrijpen van de rol die projecten spelen in hun ontwikkeling om hun paraatheid en aantrekkelijkheid voor onvermijdelijke bevolkingsgroei te garanderen, is een noodzaak. Gezien hun herkenbaarheid voor ons allemaal, maakt het ze ook meteen relevant en zijn wij meteen betrokken bij hun succes. Een slimme stad vertegenwoordigt een levend laboratorium waar de gewone burger moet profiteren van zijn activiteiten.

Meer dan 400 smart city-projecten

Tijdens het proefschrift van Dr. Beverly Pasain is een analyse gemaakt van meer dan 4000 officiële smart city-projecten, samen met acht internationale casestudies in steden (waaronder Utrecht). In 2023 is het proefschrift goedgekeurd, waarin antwoord werd gegeven op de vraag: 'Hoe beïnvloeden projecten de kwaliteit van leven in slimme steden?'

 

Meer weten over de Inspirational Talk? Download dan hier de slides, of neem contact op met Dr. Beverly Pasain

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen