Continu leren en innoveren met GeLUK

19-03-2024 60 keer bekeken

Op vrijdag 15 maart kwamen we met een klas vol inspirerende mensen samen op de HU om over de voortgang van GeLUK te praten. De transitie naar een gezonde en duurzame leefomgeving versnellen kunnen wij natuurlijk niet alleen. Benieuwd naar de uitkomsten van de dag?

Tijdens de sessie van ons GeLUK-project (Gezonde en duurzame Leefomgeving Utrecht Kennisconsortium) hebben we iedereen verder betrokken bij het project en uitgedaagd onze ambassadeurs te zijn binnen de provincie maar ook daarbuiten. Met de neuzen dezelfde kant op, hopen we de komende tijd mooie duurzame stappen te zetten in de regio.

Vraagstukken living labs

Samen werd er met bewondering gekeken naar de vraagstukken en invalshoeken uit de Living Labs en geluisterd naar motiverende verhalen van studenten van de HU en het ROC Midden Nederland. Zo houdt student Chaim van Gelder zich bezig met het bouwen van een Digital Twin voor het Utrecht Science Park. Hierdoor kunnen wij straks live de luchtkwaliteit op het Utrecht Science Park meten.

Daarnaast zijn de studenten bezig met het bouwen van een klimaathuis, dat voor 85% bestaat uit circulair bouwmateriaal. Hier ontstond een interessante dialoog over de opschaling van zo’n huis. Want hoe zorg je ervoor dat dit niet bij één huis blijft? Er werden zelfs al eerste oplossingen gedeeld door Marloes Sikkema, zoals het MKB support programma waar binnenkort meer over te lezen valt op de website van GeLUK.

Continu leren en innoveren

De dag is succesvol afgesloten in het circulaire Denver House dat door studenten is gebouwd. Hier wordt een andere vorm van onderwijs gegeven, waar studenten leren denken vanuit een nog niet gedefinieerd probleem. Dat is soms best lastig voor de studenten, maar “een fout is pas een fout als je er niet van leert”, aldus Eugène Zaaijer van GeLUK.

Wij kunnen wel zeggen dat onze missie: “continu leren en innoveren” centraal stond tijdens deze dag. 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marit Béguin

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen