Verduurzaming van het Utrecht Science Park

20-03-2024 108 keer bekeken

Wij onderzoeken hoe we het Utrecht Science Park kunnen verduurzamen en energiepositief kunnen maken. Dat doen we met het DUT-PED project. Door een technische, financiële en sociale routekaart op te stellen draagt dit project bij aan het doel om in 2030 energie neutraal te zijn. Meer weten?

Eind 2023 is het project DUT-PED – Driving Urban Transitions for Positive Energy Districts – van start gegaan. Dit project omvat drie living labs, in drie verschillende landen. Er staat een living lab in Zweden, in Oostenrijk en op het Utrecht Science Park in Nederland. Elk living lab omvat verschillende gebouwen, stakeholders en uitdagingen.


Impact op het Utrecht Science park

Voor het Utrecht Science Park gaan we de komende drie jaar samen met de Universiteit Utrecht aan de slag om de campus te transformeren tot een duurzaam energieneutraal district. Hierbij focussen we op lokale energieopwekking, energie-efficiëntie en slimme oplossingen. We streven ernaar om de ambities en plannen van verschillende stakeholders, zoals het ziekenhuis, studentenwoningen en de gemeente, te integreren. Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat het Utrecht Science Park een comfortabele plek blijft voor zowel medewerkers als studenten.

Wil je meer weten of ben je betrokken worden via onderzoeks- of onderwijsactiviteiten bij dit project? Dan kunt u contact opnemen met Sara Herreras.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen