Voortgangsrapportage TROEF 2023

14-03-2024 134 keer bekeken

Afgelopen jaar was een belangrijk jaar voor TROEF. Meerdere resultaten zijn behaald, waaronder de oprichting van de "Business Board", het lanceren van het Energiedashboard en verschillende pilots en experimenten samen met klanten. Bekijk hier welke stappen ze nog meer gezet hebben.

TROEF: Transparant Reduceren van Co2 en Optimaliseren van energie in een Ecosysteem van Flexibiliteit

TROEF streeft naar een duurzame, gezonde en verbonden gebouwde omgeving, waarin gebruikers worden beloond voor actieve deelname aan de energietransitie. Daarom werken ze aan een systeem waarin de gebruiker centraal staat. Waarin het loont om duurzame energie te delen, pieken te voorkomen en bij te dragen aan balans in het systeem. Om dit te bereiken verbindt TROEF kantoren, woningen en voertuigen aan het ‘internet-of-energy’. Dit is een nieuw energiesysteem waarin gebruikers niet alleen afnemen, maar ook actief kunnen bijdragen aan het verduurzamen van het netwerk. Daarbij delen ze ook energie en bieden ze diensten aan.
 

Energieoplossingen en gemeenschappen

In de rapportage zijn de resultaten opgedeeld in acht verschillende thematieken. Daarbij horen ook verschillende doelstellingen, die allemaal gelinkt zijn aan de missie van TROEF. Denk aan:

  • Realiseren van gevalideerde concepten die de waarde van het ecosysteem aantonen en leiden tot concrete proposities. 
     
  • Realiseren van prototypediensten t.b.v. een lokale energiegemeenschap, en verbinden van de domeinen wonen, werken en vervoer.
     
  • Zich strategisch richten op het aanpakken van netcongestie, met het oog op maatschappelijke veranderingen.

  • Bevorderen van de openheid in mobiliteitsintegratie, verifieren van mobiliteitsontwikkelingen met behulp Living Lab-experimenten en optimaliseren sturing op laadpleinen.

  • Integreren duurzaamheid door middel van nauwkeurige CO2-tracking en het uitgeven van certificaten, waarmee het ecosysteem bijdraagt aan een groenere toekomst.

  • Ontwikkelen digital twins waarmee voorspellingen en optimalisaties kunnen worden gedaan in de energie- en waarde proposities van (toekomstige) energiegemeenschappen.


Bekijk hier de voortgangsrapportage van 2023. De bijdrage in de voortgangsreportage is medemogelijk gemaakt door NoviqTech, Hello Energy, BAM, KPN, HU en TU/e. 

Voor meer informatie over TROEF kunt u contact opnemen met Joost Halkes

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen