Sustainability Skills Meet Up GeLUK

11-03-2024 130 keer bekeken

Op 8 maart was de Sustainability Skills Meet Up, georganiseerd door Katapult en Coöperatie Leren voor Morgen. Eugène Zaaijer en Marit Béguin hebben tijdens de praktijktafels de Living Labs Denver House en Celciushuis toegelicht. Benieuwd naar de opbrengsten van de Meet Up?

Aanwezig waren professionals uit onderwijs, bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheden. Samen verkenden zij hoe we door middel van samenwerking en leren vooruitgang kunnen boeken in duurzame transitievraagstukken.


Aan de slag met de uitdagingen van praktijkprojecten

Zo'n transitievraagstuk komt vaak vanuit een maatschappelijke uitdaging. Verschillende initiatiefnemers pitchten de uitdagingen waar zij in hun project voor staan. Zo ook Marit en Eugène. Aan tafel bespraken zij hoe ze langer lopende leerlijnen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid moeten creëren en verankeren binnen de Labs.
Vragen tijdens deze gesprekken waren 'Welke verandering willen we eigenlijk creëren?' en 'Wat is de scope van het project?', maar ook 'Waar lopen we tegenaan en welke oplossingen kunnen we daarvoor bedenken?'.


Expeditie Klimaattransitie

Voorafgaand aan de Meet Up werd in het kader van de “Expeditie Klimaattransitie” een lunchlezing verzorgd door Carien van der Have. Ze gaf een paar handvatten om door een transitiebril te kijken naar systemen en initiatieven. Bekijk hier haar presentatie


Deze Meet Up werd georganiseerd in het kader van GeLUK – Gezonde Leefomgeving Utrecht Kennisconsortium.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marit Béguin

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen