Workshop SEED-project in Griekenland

01-03-2024 171 keer bekeken

Vorige week kwam het internationale projectteam van SEED bijeen in Kozani. Het SEED-project zet zich in om het duurzaam energieonderwijs in vijf Europese regio’s te verbeteren. De meeting stond in het teken van verschillende inspirerende workshops! Bekijk nu de uitkomsten.

SEED vestigt een wereldwijde leergemeenschap die kennis uitwisselt, kansen biedt en gedeelde visies op duurzaam onderwijs ontwikkelt.

De volgende lessen kwamen uit de workshops:

  • In het kader van leren van elkaar, werden regionale good practices voor succesvol duurzaam energie onderwijs gepresenteerd. Daarom bezochten ze het nieuwe laboratorium van de Universiteit West-Macedonië en leerden hoe een studententeam aan de bouw van een elektrische raceauto werkt. En hoe het is om achter het stuur te zitten. 
  • Om van plannen naar concrete acties te komen, presenteerden iedereen hun regionale actieplannen. Benieuwd naar die actieplannen? Volg dan de kanalen voor updates. 
  • Er werden principes ontwikkeld voor betekenisvol samenwerken in hun CoVES, gebaseerd op persoonlijke en organisatorische waarden. 
  • Ook leerden ze over de verschillende governance modellen die toepasbaar zijn op de regionale CoVES. 

Met de vergaarde inzichten, gaat SEED komende tijd in regionale CoVES aan de slag. Wilt u meepraten over dit onderwerp? Geef u dan op voor onze conferentie in juli, of neem contact op via seed@hu.nl!

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Yvette Lanting

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen