Kick-off project DREAMS

09-02-2024 296 keer bekeken

Deze week was in Parijs de kick-off van het project DREAMS. Karla Münzel was namens het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities aanwezig. In zes Europese steden wordt geëxperimenteerd met mobiliteitsdiensten en mobiliteitshubs. Lees hier meer over het project.

DREAMS staat voor ‘Driving Equitable and Accessible 15 Minute Neighbourhood Transformations’ en is gefinancierd vanuit DUT (DRIVING URBAN TRANSITIONS PARTNERSHIP). 

In dit project wordt geëxperimenteerd met ge-co-creëerde en gebruikersgerichte mobiliteitsdiensten, mobiliteitshubs en flexibele activiteitshubs in de stedelijke buitenwijken van zes Europese steden. De zes proeftuinen zitten met name in Boedapest, Brussel, München, Parijs, Utrecht en Wenen. De kick-off bijeenkomst vond plaats in L'Institut Paris Region, Parijs.


15minuten steden

Het primaire doel van het project is om een vergelijkende analyse te maken van de levensstijl van 15minuten steden in verschillende buitenwijken met een lage tot gemiddelde dichtheid. Daarnaast zet het project zich in voor het ontwikkelen en testen van nieuwe bedrijfsmodellen en bestuurskaders voor innovatieve deelmobiliteitsdiensten en flexibele activiteitenhubs in gebieden met een lage tot gemiddelde dichtheid. Bovendien zal DREAMS een beslissingsondersteunend instrument ontwikkelen en toepassen om de co-creatie en impactbeoordeling van mobiliteitsdiensten, mobiliteitshubs en flexibele activiteitenhubs binnen de DREAMS living labs te vergemakkelijken. De mobiliteit, toegankelijkheid en bredere maatschappelijke impact van deze diensten worden onderzocht. 

In het Utrechtse Living Lab werkt de HU en het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities samen met de gemeente Utrecht, deelmobiliteitsaanbieder Tier, de fietsersbond en de Universiteit Twente. 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karla Münzel

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen