Nieuwe post-hbo opleiding Integraal Manager Energietransitie

21-12-2023 440 keer bekeken

In het kader van het project GeLUK introduceert de HU een nieuwe post-hbo opleiding: Integraal Manager Energietransitie. Het opleidingsprogramma biedt een unieke combinatie van technische vakkennis én leiderschapsvaardigheden, om succesvol sturing te geven aan de complexe energietransitie.

De wereld heeft op de laatste dag van de klimaattop in Dubai besloten afstand te nemen van fossiele brandstoffen. Transitioning away van fossiele brandstoffen in energiesystemen. Hoe gaan we met elkaar deze overgang maken in de gebouwde omgeving? Bedrijven, overheden en de samenleving staan voor tal van uitdagingen, variërend van een veranderende energiemarkt en prijsschommelingen tot netwerkproblemen en dagelijkse vraagstukken over schaarste en overschotten.

Deze complexe transitie vereist professionals die een extra tandje bijzetten om doordachte en toekomstbestendige keuzes te kunnen maken. In het kader van het project GeLUK introduceert de HU daarom de nieuwe post-hbo opleiding. De opleiding Integraal Manager Energietransitie is er voor professionals die een proactieve rol willen spelen in het energietransitietijdperk. Professionals die op zoek zijn naar integrale kennis. Denk aan projectleiders, vastgoedbeheerders, energiemanagers, consultants en beleidsmedewerkers die betrokken zijn bij duurzaamheidsprojecten in de gebouwde omgeving.


Inhoud van de post-hbo

Het programma bestaat uit vier modules: Techniek, Data-analytics, License-to-operate en Leidinggeven aan transitie. Cursisten passen de opgedane kennis en vaardigheden direct toe op hun eigen praktijkcase. De lessen vinden plaats op woensdagmiddagen aan de Koningsbergerstraat 9 te Utrecht, en starten halverwege maart. Het hoofddoel van dit opleidingsprogramma is om deelnemers te empoweren met de nodige kennis en vaardigheden om een leidende rol te spelen in de energietransitie. Door bedrijven de juiste tools te bieden, draagt de opleiding bij aan de ontwikkeling van medewerkers en daarmee aan een duurzame leefomgeving.

Uw deelname kan de sleutel zijn tot een succesvolle bijdrage aan de energietransitie!


Meer informatie

Wilt u meer weten over deze opleiding? Neem contact op met Lenneke Kok of bekijk online het programma.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen