Geslaagd eerste seminar van TROEF

23-10-2023 303 keer bekeken

Op donderdag 12 oktober stond het allereerste TROEF seminar in het teken van baanbrekende idee├źn, diepgaande discussies en waardevolle ontmoetingen. Het was een dag vol inspiratie en innovatie waarin de toekomst van energie werd verkend en nieuwe perspectieven werden ontdekt. Lees hier meer.

De dag begon met een inspirerende kick-off door Jeroen Kingma en Marco Thijssen van BAM Energy Systems, waarbij ze het publiek meenamen in de wereld van TROEF. Vervolgens doken zij dieper in de materie met twee expertsessies die werden geleid door vooraanstaande experts uit de industrie.

In de eerste sessie, gericht op TROEF architectuur & standaarden, werden de cruciale aspecten van de TROEF-infrastructuur en componenten uitgelicht. Experts, Sjoerd Schelvis (NoviqTech, TYMLEZ) en Arie Hardenbol (NEN), deelden hun inzichten over de TROEF architectuur. Ook vertelden zij over de uitdagingen en het harmoniseren van standaarden in protocollen en datamodellen. Daarnaast bespraken ze innovatieve oplossingen voor standaardisatie in de TROEF-architectuur. 

De tweede expertsessie richtte zich op wet- en regelgeving in energiegemeenschappen. Hier werd een diepgaande analyse gegeven van de recente wet- en regelgeving in het energiedomein. Onder leiding van Jan Pellis (Powerfolio) en Daan Rutten (ENTRNCE International) werd ontdekt welke kansen de nieuwe energiewet en lopende ontwikkelingen bieden voor energiegemeenschappen.

Ook waren er paneldiscussies, waarin de deelnemers boeiende standpunten naar voren brachten en levendige discussies ontketenden. 
 

De waardevolle inzichten van de deelsessies

We delen graag de waardevolle inzichten die tijdens onze deelsessies zijn gepresenteerd. Als u nieuwsgierig bent naar wat er besproken is, kunt u de presentaties van onze experts nu downloaden:

  1. TROEF Architectuur & Standaarden

  2. Wet- en Regelgeving in Energiegemeenschappen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost Halkes

 

 

Tekst en foto op basis van eerder nieuwsbericht. 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen