Start van de minor Smart Sustainable Cities

14-09-2023 336 keer bekeken

De minor van de Hogeschool Utrecht over Smart Sustainable Cities is weer begonnen! In totaal leren 34 studenten met verscheidende academische achtergronden uit verschillende landen hoe ze oplossingen kunnen ontwikkelen voor slimme duurzame stadsuitdagingen. Lees hier meer over de minor.

Meer in het bijzonder zullen de studenten innovatieve idee├źn ontwerpen voor gezond en duurzaam wonen in het Cartesius Utrecht. De minor is bedoeld om studenten de kennis en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om de complexe problemen van steden in de 21e eeuw aan te pakken.


Het belang van de minor 
Sinds 2016 wordt de minor Smart Sustainable Cities aangeboden. Nu steden wereldwijd worstelen met de noodzaak om een balans te vinden tussen snelle stedelijke groei en behoud van het milieu, erkent de minor de urgentie van het stimuleren van een nieuwe generatie professionals die slimme oplossingen kunnen ontwerpen, implementeren en beheren die duurzame stedelijke ontwikkeling ondersteunen. Er wordt gekeken naar belangrijke uitdagingen voor de steden van de toekomst. 
 
Een van de unieke aspecten van dit minorprogramma is de nadruk op praktijkprojecten en samenwerking met lokale gemeenten, organisaties en bedrijven. Door middel van praktijkervaringen en veldwerk krijgen studenten de kans om zich actief bezig te houden met duurzame stedelijke initiatieven in Utrecht en daarbuiten. Deze praktische aanpak zorgt ervoor dat studenten hun kennis direct kunnen toepassen en een tastbare impact kunnen hebben in de wereld.


Het hof van Cartesius
Cartesius is een bekende circulair gebouwde werkplek voor en door creatieve en duurzame ondernemers van Utrecht. Sinds 2021 is het met 3500 m2 werkruimte in 8 paviljoens en ruim 1500 m2 groene buitenruimte uitgegroeid tot een proeftuin van circulair en groen ondernemen. Het Hof bestaat uit ruim 110 Hofleden en is te huur als inspirerende vergader- of workshoplocatie.

 

Voor meer informatie over de minor kunt u contact opnemen met Martijn Rietbergen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen