Bijeenkomst Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij

16-03-2023 219 keer bekeken

Kom op woensdag 29 maart naar de volgende bijeenkomst van het Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij, dit keer bij de Hogeschool Utrecht van 14.00 tot 17.00 uur. Het belooft een gevarieerde middag te worden vol inspiratie én ruimte om in gesprek te gaan. Lees hieronder het programma en meld u snel aan.

 

Aanmelden kan via deze link. U kunt zich aanmelden tot en met dinsdag 21 maart.
Inhoudelijk programma

Presentatie Hogeschool Utrecht

Nadia Verdeyen van de Hogeschool Utrecht heet u welkom en vertelt over Utrecht als duurzame stad en hoe de Hogeschool Utrecht hier een bijdrage aan wil leveren. Vervolgens vertellen Wilko Planje (lector Nieuwe Energie), Puck Kenemans (afstudeerder gebouwde omgeving) en Paul Das (alumnus en directie Inside-Out) over het succesproject ARV. Een samenwerkingsverband van woningbouwcorporaties Mitros en Bo-Ex, bedrijven (o.a. Bos Installatiewerken), kennisinstellingen HU en UU, inwoners en gemeente Utrecht. Samen renoveren en verduurzamen ze woningen in Overvecht en Kanaleneiland. 

 

Panelgesprek ‘ARV’ als schoolvoorbeeld voor de energietransitie?

Hoe helpt het genoemde schoolvoorbeeld ‘ARV’ de energietransitie? Wie waren er betrokken? Wat zijn de belangrijkste lessen? Hoe kunnen we opschalen? En hoe zorgen we voor meer opleidingsplekken en werk? Zomaar wat vragen die we  voorleggen aan het panel, bestaande uit Rogier Bos (BOS Installatiewerken), Wilko Planje (lector Nieuwe Energie) en Michiel van Haren Noman (programmamanager Human Capital Gemeente Utrecht). 

 

Bezoekje renovatie- en energielab

Om de goede ideeën die de Hogeschool heeft in de praktijk te brengen, hebben zij diverse laboratoria waar ze plannen kunnen testen en voorbereiden. Dus altijd al benieuwd hoe zo'n testopstelling van de flats of een klimaatkamer eruitziet? Bezoek dan tijdens de pauze zeker even de labs!

 

In gesprek over opschaling

Natuurlijk gaan we ook weer met elkaar in gesprek over wat we in het eerste deel gehoord hebben. Hoe kunnen we vanuit het Stadsakkoord onze krachten bundelen en samen een bijdrage leveren aan de gewenste opschaling? Wat vraagt dit van de arbeidsmarkt en opleidingen? En passen de huidige deals nog in dit plaatje of zijn er andere nodig?

 

Tijden en locatie

13.30 – 14.00     Ontvangst

14.00 – 17.00     Inhoudelijk programma

17.00 – 18.00     Netwerkborrel

We zijn te gast bij de Hogeschool Utrecht, Padualaan 99, 3584 CH Utrecht. Lees hier hoe u de Hogeschool het beste kan bereiken.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nadia Verdeyen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen