Lunchlezing Duurzame en Sociale Lokale Energiesystemen

15-01-2023 757 keer bekeken

Op 12 januari 2023 sprak dr. Xiao Peng over haar recente onderzoek naar sociale innovatie & duurzaamheid, met betrekking tot een NWO-project: Duurzame en Sociale Lokale Energiesystemen. Een boeiende lunchlezing waar interessante inzichten werden gedeeld. De slides zijn nu online te bekijken.

Onder het genot van een hapje en drankje sprak dr. Xiao Peng (Associate Professor van het lectoraat Organisaties in Digitale Transitie van de Hogeschool Utrecht) over het NWO-project. Het project richt zich op het verbeteren van het ontwerp en de werking van lokale energiesystemen voor wijken met een hoge zelfvoorzieningsgraad en een grote betrokkenheid van alle aangehaakte stakeholders. In dit project (juli 2022- juli 2026) wordt een integrale aanpak toegepast door zowel technische als sociale aspecten op te nemen.


Partners uit Nederland

In dit project zijn partners aangehaakt uit verschillende landen. Vanuit Nederland zijn dat op onderzoeksvlak de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en de Hogeschool Utrecht (HU). De TU/e leidt vooral de technologische innovatie en de HU de sociaal-economische innovatie.

Ook de Haagse Hogeschool, Brainport Smart District en Gemeente Leidschendam-Voorburg zijn partners uit onderwijs, onderzoek, praktijk en gemeente.


Meer projectinformatie kunt u vinden op de Engelse website en Nederlandse website


Meer weten? Bekijk dan de presentatie en/of neem contact op met Dr. Xiao Peng.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen