Kunstbloemen zijn beter voor het milieu

24-11-2022 294 keer bekeken

Zijn kunstbloemen beter voor het milieu dan sierteeltbloemen? Ja, zeggen studenten van de HU. Zij hebben dit uitgezocht in een Quest project voor de duurzame bloemenbieb Reflower. De resultaten uit de analyse gebruikt Reflower nu om te laten zien dat zo'n businessmodel veel voordelen biedt.

Studenten van de Hogeschool Utrecht hebben eerder dit jaar in een Quest project uitgezocht wat de CO2 impact van kunstbloemen is in vergelijking met sierteeltbloemen. Om beter met de (sierteelt)bloemenmarkt te  concurreren had Reflower, een aanbieder van abonnementen op kunstbloemenbouquets, kwantitatieve data nodig over de impact van kunst- vs. sierteltbloemen. De studenten hebben zelf de impact van kunstbloemen in kaart gebracht en adviseerden Reflower over een datadashboard.


De impact van kunststofbloemen
Na het onderzoek naar de impact van de kunststofbloem op het gebied van productie, vervoer en verhuur, kan je concluderen dat een kunststofboeket (15 stelen) gemiddeld 17,5 kg CO₂ bespaart per week. Als we ervan uitgegaan dat een Nederlander gemiddeld €77,- uitgeeft aan bloemen, kan dit jaarlijks voor een besparing van 90 kg CO₂ zorgen. Reflower laat de resultaten uit het studentenproject op hun website nu mooi gevisualiseerd zien. Dit vergroot de CO2 bewustwording en geeft bekendheid van Reflower bij belanghebbenden.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karla Münzel


bron foto: reflower.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen