Het TROEF project denkt mee met toekomstig energiesysteem

10-11-2022 339 keer bekeken

Begin november deed een team, met onder andere mensen uit het TROEF project, mee aan de Transform.Hackathon. Drie volle dagen werkte zij in fort Voordorp aan een energiesysteem dat niet alleen lokaal, duurzaam en robuust is, maar ook nog steeds toegankelijk voor iedereen. Lees er hier meer over.

De urgentie van de energietransitie wordt steeds duidelijker. Het huidige energienet is alleen niet gebouwd op klakkeloos en onbeperkt zonnepanelen en windmolens blijven aansluiten. De kabels kunnen de extra capaciteit en grote verschillen in opwek van moment op moment vaak niet aan. De manieren waarop we energie produceren, delen en gebruiken zal dus ook nu een belangrijke hefboom zijn voor onze transitie. Om het energienet toekomstbestendig te maken, moeten we dus radicaal anders nadenken en omgaan met energie. De uitdaging hoe het toekomstige energiesteem eruit moet komen te zien stond bij de Transform.Hackathon centraal. 

Het team heeft een hulpmiddel ontworpen om mensen te helpen volwaardig deel te nemen. En hoe ze zich moeten organiseren in de toekomstige energie markt, ook als ze geen experts zijn. Na dit intensieve, maar inspirerende event ging iedereen voldaan naar huis.  Alle opgedane inzichten zullen zeker meegenomen worden in verdere projecten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carolijn Schrijver.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen