Lunchlezing 'Repurposing Street Space for More Livable Cities'

03-10-2022 299 keer bekeken

Ervaringsdeskundigen uit Portland gaven donderdag een boeiende lunchlezing. Zij vertelden over de herstructurering van hun straten voor beter leefbare steden. Met hun projecten willen zij een waardevolle community opbouwen en het centrum van Portland auto-vrij maken. Bekijk hier het hele verhaal!

Onder het genot van een hapje en drankje vond in de ruimte van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities (padualaan 99) de lunchlezing plaats. Kerry Aszklar en Jason Nolin, internationaal verbonden aan de Hogeschool Utrecht, gaven hun visie op transport en mobiliteit. Het verwezelijken van een duurzame, slimme en gezonde stad staat ook in Portland hoog op de agenda. Een mooie kans om eens te horen hoe dat in het noordwesten van de Verenigde Staten gaat. 


Van saai naar kleurrijk 
De afgelopen jaren is Portland aan de slag gegaan met hun gebouwde omgeving. Geen lege saaie betonnen straten meer, maar juist met veel kleuren en sfeer. Zeker in het centrum en de daaromliggende wijken hebben zij dit voor elkaar gekregen. Die plekken staan nu bekend om hun sociale activiteiten en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. 


Meer gelijkheid door stadsontwikkeling
Gelijkheid is nog altijd een probleem in Portland. Voor sommige groepen inwoners is het minder veilig en niet iedereen heeft toegang tot dezelfde voorzieningen. Door verschillende pilots proberen zij de stad zo te ontwikkelen dat er meer gelijkheid is. Uit hun onderzoek blijkt ook dat het werkt!


Kortom, een erg boeiend verhaal waar we een stuk wijzer zijn geworden. 

Wil je er meer over weten? Bekijk dan de PowerPoint of neem contact op met Martijn Rietbergen.  

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen