De Plastic Fantastic Truck gaat op tournee!

29-09-2022 271 keer bekeken

Op 11 oktober krijgt de HU bezoek van de Plastic Fantastic Truck Tour (PFTT) van Save Plastics. De truck maakt een internationale tour door noord-west Europa om mensen kennis te laten maken met plastic recycling en het Transform-CE project, waarin de HU samenwerkt met Save Plastics.

Wil je weten hoe een 3D printer werkt? En wil je zien hoe je vanuit afvalplastics bouwproducten kunt maken?

Dan ben je van harte uitgenodigd op 11 oktober tussen 11:30 en 15:30 bij de Heidelberglaan 7 te Utrecht (achterzijde). Je ontdekt bij de Plastic Fantastic Truck Tour de compleet functionerende mobiele fabriek. Er zullen live demonstraties zijn van de nieuwe technologieën om plasticwaste om te smelten tot nuttige producten. De gehele tour wordt georganiseerd vanuit de gedachte om het bewustzijn over recycling van plastic en de circulaire economie te vergroten. 


Partners in meerdere landen

De tour zal door het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland gaan. In totaal worden negen locaties bezocht en zullen er twaalf events gegeven worden waar honderden mensen bij aanwezig zijn. 

Het door de EU gefinancierde TRANSFORM-CE-project is een samenwerkingsverband van Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Samen ontwikkelen zij innovatieve oplossingen voor het recyclen van plastic voor gebruik bij de productie van nieuwe producten. 

Check de groene plastic fabriek ook op Instagram voor de trip!

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Malou van der Vegt

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen