Warm welkom in het Hoefkwartier voor het Celcius huis

20-06-2022 736 keer bekeken

Parasols, mocktails en ijsjes zorgden voor een zomerse sfeer bij de officiële opening van het Celcius huis op vrijdag 17 juni in Amersfoort. Van buurtbewoner tot lokale ondernemer – iedereen was welkom om een kijkje te nemen bij de innovatiewerkplaats en buurthuiskamer van het Hoefkwartier.

Met meer dan 40 gasten was het een gezellig samenzijn bij het Celcius huis op 17 juni. Velen waren afgekomen op het openingsfeest, omdat ze allemaal nieuwsgierig waren wat er precies gaande was in het Celcius huis. De gasten waren niet alleen uit huidige en toekomstige wijkbewoners, maar ook bewoners uit aanliggende wijken. Samen zagen zij hoe wethouder Stegeman van de gemeente Amersfoort het huis officieel opende. Met één druk op de grote rode knop schoot hij een wolk aan duurzame bladconfetti de lucht in. 


Het huis dat verbindt 

Het huis was sinds dit voorjaar op het terrein voor ROC Midden Nederland geplaatst. Alle aanwezigen kregen de kans om het Celcius huis deze middag van binnen te bekijken. Velen waren verrast door het comfort van de woning, de aanwezige technologie en door de plannen die er zijn om het Celcius huis een spilfunctie in de wijk-in-ontwikkeling - het Hoefkwartier - te geven.

Als we kijken naar de toekomst van het Celcius huis zien we dat alle activiteiten die plaats gaan vinden in en rondom het huis vooral gericht zijn op het verbinden van buurtbewoners met elkaar en met de bedrijven en onderwijsinstellingen die er gevestigd zijn. Alles met als doel om een sociale en duurzame wijk te creëren, waarin het fijn wonen, werken, leren en recreëren is.


Ook benieuwd wat het Celcius huis voor het Hoefkwartier kan betekenen of wilt u ook een keer binnenkijken? Neem dan contact op met Eugene Zaaijer.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen