Interessante lunchlezingen CoE Smart Sustainable Cities

02-06-2022 573 keer bekeken

De eerste lunchlezing over de sociale kant van de energietransitie was een succes. Maarten ter Huurne vertelde ons over het belang van draagvlak tijdens een transitie. De volgende lunchlezing staat gepland op 23 juni over technologische ontwikkelingen en sociale veranderingen. Meld je nu gratis aan!

Maarten ter Huurne, onderzoeker van het lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling, praatte ons bij over de sociale kant van de energietransitie. Het is volgens hem noodzakelijk om de mensen in de wijk te betrekken bij alle plannen die zijn gemaakt. Het was erg interessant om over zijn promotieonderzoek te horen, onder het genot van een hapje en een drankje. 

Voor meer informatie over de lunchlezing kunt u contact opnemen met Maarten Ter Huurne

 

Tweede lunchlezing op 23 juni

De volgende lunchlezing van het CoE Smart Sustainable Cities gaat over het SPRONG-consortium SURE (SUstainable cities and REgions). Het SURE programma stelt de mensen in de wijk centraal en brengt technologische ontwikkelingen en sociale verandering bij elkaar vanuit een integraal perspectief. En dat is nodig, want de energietransitie en verduurzaming van de gebouwde omgeving is een complex vraagstuk. De ontwikkeling gaat namelijk veel langzamer dan gepland en de complexiteit op het sociale vlak belemmert de introductie van technologische oplossingen in de praktijk. Een goed onderwerp om daar onder leiding van RenĂ© Herlaar eens verder over te praten. 

Wilt u weten wat het SURE programma voor u als docent en/of onderzoeker kan betekenen? Ga dan de dialoog aan op 23 juni om 12.30 (inloop 12.15) op de Padualaan 99 in lokaal 0.125 (begane grond).

 

Wilt u meer informatie over de aankomende lunchlezing rondom het SURE voorstel neem dan contact op met RenĂ© Herlaar of kijk op deze websitepagina van de Hogeschool Utrecht. 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen