Goed om elkaar te zien en spreken op het eBussed Good Practice event Utrecht!

11-04-2022

Vertegenwoordigers en hun stakeholders uit de Europese regios die meedoen aan het Interreg project eBussed kwamen op 30 en 31 maart naar Utrecht. Dit was de eerste live ontmoeting sinds twee jaar. Elke regio heeft Good Practices omtrent elektrische bussen verzameld en beschreven. Lees hier verder!

De bedoeling is dat regio's van elkaar kunnen leren en dat elke regio een Action Plan kan maken voor de introductie van e-bussen. Hogeschool Utrecht en de provincie Utrecht trekken samen op binnen eBussed. En omdat er veel interesse was voor de Utrechtse en Nederlandse Good Practices, heeft team Utrecht de regio's uitgenodigd om naar Utrecht te komen. Tijdens het event vertelden experts over hun Good Practices, werden vragen gesteld en beantwoord en zijn bezoeken gebracht aan interessante plekken voor degenen die met elektrische bussen gaan rijden.


Internationale deelnemers
Het event had 45 deelnemers uit de regio’s Turku, Malta, Livorno, Pécs, Hamburg en Utrecht, zij spraken elkaar op het twee daagse Good Practice event in Utrecht over elektrische bussen. De eerste dag stond in het teken van de  Utrechtse en Nederlandse ervaringen. Er werden voorbeelden besproken zoals het monitoren van de e-bus performance, mogelijkheden voor opladen, trainen van chauffeurs van e-bussen en zero emissie uitganspunten in het provinciale beleid. De rondrit met een e-bus waar verschillende oplaadfaciliteiten van e-bussen in de regio Utrecht en de fabrikant TRIBUS zijn bezocht werd het meest gewaardeerd. Utrecht hanteert meerdere vormen van oplaad faciliteiten en werkt zowel met de Pantograaf, als met een stekker en laadpaal. Beiden zijn te zien op het busdepot in Nieuwegein.

De tweede dag stond in het teken van uitwisselen van Good Practices vanuit de andere regios, de mee gereisde experts lichtten dit toe. Na een bezoek aan het Centraal Station in Utrecht, waar de actuele ontwikkelingen van de grootste infrastructurele knoop in Nederland werden uitgelegd, was ieder voldoende opgeladen om de Action Plans van elke regio te bespreken en elkaar van feedback te voorzien.

Meest gehoorde opmerkingen waren: "wat is het goed om elkaar live te zien en spreken", "wat goed om ook naar de ruimtelijke impact van alle voorzieningen voor e-bussen te kijken" en "goed om te zien dat elke regio een groei heeft doorgemaakt in het uitdenken van de plannen om op grote schaal e-bussen te introduceren in het Openbaar Vervoer."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjoke de Boer.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen