Het Celciushuis is dé innovatiewerkplaats van de toekomst

17-03-2022 591 keer bekeken

Het Celciushuis is op 11 maart geplaatst op de parkeerplaats bij Station Schothorst, naast het ROC Midden Nederland. Het huis is bedoeld als innovatiewerkplaats van de te ontwikkelen wijk ‘Het Hoefkwartier’. Lees hier meer over het project en de plaatsing van het huis.

Vanuit het Celciushuis zullen er nieuwe producten, plannen en diensten worden ontwikkeld om het Hoefkwartier duurzaam, gezond en sociaal te maken. Dit zal gedaan worden samen met HBO en MBO studenten, de mensen uit de wijk, bedrijven en onderzoekers van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities. 

Partnerschappen

De partnerschappen die hiervoor nodig waren, zijn de afgelopen periode gesmeed. Daarnaast zijn er subsidies toegekend voor het werken aan duurzaamheid, energietransitie en lokale groei. Nu het Celciushuis een plek in de wijk heeft gekregen, gaan we aan de slag om samen met (lokale) organisaties impact te maken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe partnerschappen. Dus wil je als organisatie bijdragen aan ons doel, neem dan contact met ons op.  

Het uitgangspunt voor alle projecten zijn de vragen of wensen die bij de bewoners, werknemers en ondernemers in de wijk leven. Daarvoor zijn de eerste verkennende enquêtes gedaan en binnenkort zullen we de mensen benaderen om dieper op bepaalde antwoorden in te gaan. De resultaten van de enquêtes, samen met de ambities van de gemeente én de programmalijnen van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities vormen de startvraag van de projecten.


Wat gaat er gebeuren?

De eindproducten van de projecten maken we zo concreet mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan prototypen van straatmeubilair en plantenbakken, plannen voor gezamenlijke stadslandbouw, businessplannen voor duurzame producten en testopstellingen voor energieopslag. De combinatie tussen de Hogeschool Utrecht (HU) en het MBO is geweldig om ideeën tastbaar en toetsbaar te maken. Zo kunnen we de wijk om feedback vragen, totdat we samen de juiste oplossing te pakken hebben.

Met de Gemeente stemmen we telkens af wat er gebeurt en geven we de gevonden oplossingen als advies voor uitvoering mee. Dit doen wij omdat het combineren van de wensen van bewoners met goed onderbouwd onderzoek en een getoetst prototype een grotere kans van slagen heeft.


Benieuwd naar meer informatie over het Celciushuis? Bekijk hier dan hoe het huis is ontstaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eugène Zaaijer.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen