Studenten leveren concepten op voor verduurzaming stedelijke omgeving

18-02-2022 242 keer bekeken

Eind januari presenteerden studenten van de minor Smart Sustainable Cities hun eindresultaten voor de ‘Sustainability Challenge’. Vier groepen studenten hebben de afgelopen 10 weken slimme, creatieve en duurzame oplossingen ontworpen voor verschillende uitdagingen in de stedelijke omgeving.

De vier studenten groepen hadden verschillende opgaven. Er was een groep die onderzoek heeft gedaan naar de vraag hoe de gemeente Utrecht haar plastic afval kan recyclen om nieuwe producten te maken voor de openbare ruimte.
De tweede groep heeft in de regio Manchester (UK) in opdracht van Upturn Oldham gewerkt aan de vraag hoe de burgers in de stad Oldham beter kunnen worden betrokken in de verduurzaming van de stad.
De derde groep heeft een haalbaarheidsstudie gedaan voor een autonome shuttle-verbinding in het Soesterberg gebied.
En de laatste groep heeft in opdracht van het RIVM good practices geïdentificeerd voor duurzame stedenbouw, die in toekomstige stedelijke ontwikkelingen kunnen worden toegepast.

De minor is het resultaat van het CARPE / ERASMUS+ project ESSENCE. Vanuit de Hogeschool Utrecht zijn docenten van verschillende instituten betrokken, zoals Instituut voor Design & Engineering en het Instituut voor ICT. Ook diverse buitenlandse docentonderzoekers uit Finland, Duitsland en het Verenigd Koningrijk dragen bij aan het programma.

Wil je meer weten, of mee doen als student, docent of opdrachtgever, neem dan contact op met Martijn Rietbergen.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen