In dit plan worden drie aspecten onderscheiden die relevant zijn voor het ontwikkelen van een regionale circulaire economie:
- Een klimaat voor Circulair Ondernemen: Stimuleren van bedrijven om een circulair businessmodel te adopteren of circulaire start-ups mogelijk te maken.
- Circulaire Hubs: Een cluster van bedrijven dat werkt aan circulariteit binnen een specifieke industriële sector.
- Circulaire Bewustwording & Educatie: Een cluster van (educatieve) activiteiten voor zowel professionals als studenten in het middelbaar en hoger onderwijs, waarbij circulariteit onderdeel wordt gemaakt van het curriculum.
Deelnemers aan het rondetafelgesprek werd gevraagd te reflecteren op regionaal beleid op de drie hierboven onderscheiden thema's. Bedrijven die de bijeenkomst bijwoonden kwamen uit industriële sectoren als bouw, afvalbeheer en textielrecycling. Daarnaast gaven vertegenwoordigers van de Gemeente Utrecht een toelichting op het regionale beleid en de toekomstplannen.
Lees hier meer over het Actieplan voor Utrecht (Engels).
En lees hier meer over de rondetafelbijeenkomst.
Meer weten over het project REDUCES zelf? Bekijk dan eens deze pagina.
En wilt u meer weten over het stimuleren van circulaire bedrijvigheid in Utrecht, bekijk dan deze link.
Op dit moment werkt het lectoraat Building Future Cities aan het eerste concept van een CE-actieplan voor Utrecht. Begin 2022 zal dit concept worden gedeeld met partners uit het REDUCES project voor een peer review proces, wat zal leiden tot een definitief actieplan als onderdeel van vele initiatieven om Meer Circulariteit in Utrecht te stimuleren.
Voor meer informatie over dit nieuwsbericht, kunt u contact opnemen met Evert-Jan Velzing.
*Afbeelding van Interreg Europe