Boek Smart Sustainable Cities met veel enthousiasme gebruikt in het onderwijs

04-11-2021 353 keer bekeken

Het leerboek is gebruikt bij de minor ‘Smart Sustainable Cities’ en heeft studenten handvatten gegeven voor het onderzoeken van slimme duurzame steden en het ontwikkelen van oplossingen voor duurzaamheidsuitdagingen. Flo Westermann, Internationale student uit Hamburg, deelt zijn ervaring.

De toekomst van stedelijke regio’s hangt voor een groot deel af van ons vermogen om duurzame stedelijke ontwikkeling te bevorderen. Duurzaamheidsuitdagingen in steden zijn echter van nature complex en vereisen geïntegreerde, multidisciplinaire oplossingen. Flo Westermann, Erasmus student uit Hamburg, is hier gekomen via een uitwisselingsprogramma en ging die uitdaging aan bij de Minor Smart Sustianable Cities. Zijn interesse ligt bij duurzame stedenbouw en het strategisch plannen van de optimalisaties daarvan. 

“Ik kon uit vier of vijf minoren kiezen, en deze stak er met kop en schouders bovenuit.”  


Wat zijn je ervaringen met het boek?

Het handboek Smart Sustainable Cities gaat over het gebruik van methodologieën en literatuur tijdens het doen van onderzoek. En pakt de problemen in de stad op een gestructureerde manier aan. Flo herkent dat wel vanuit de minor. “Het boek geeft casestudies om de ontwikkelingen rondom duurzame stedenbouw uit te leggen. Wat ik zo goed vind, is dat het heel praktisch geschreven is en je laat nadenken over oplossingen.” 
 

Hoe helpt het bij het doen van onderzoek?

“Door de structuur en de duidelijke modellen, zoals het Double Diamant Design Process Model’, zorgt het voor overzicht in je onderzoek. Ik werk in deze sector en als ik vastzit op een bepaald punt, pak ik het boek erbij.” 

En dat is ook precies het doel. Elk hoofdstuk presenteert een praktische benadering van stedelijke duurzaamheid, een relevante casestudy, en oefeningen en opdrachten voor studenten om zich het onderwerp eigen te maken. 
 

Bent u benieuwd naar de inhoud, of wilt u het bestellen? Dat kan hier! 
Het boek is namelijk hardcopy uitgebracht. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Rietbergen

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen