Singe Use Plastic expositie Padualaan 99

30-09-2021 367 keer bekeken

Op de Hogeschool Utrecht is een expositie te zien van een aantal voorwerpen voor eenmalig gebruik (single use plastics) die per juli 2021 verboden zijn. Juist deze voorwerpen worden verboden omdat ze veel worden gevonden langs stranden en ze makkelijk te vermijden of te vervangen zijn.

Je kunt er niet om heen – plastic zit in het verdomhoekje en komt daar maar lastig uit. Maar is plastic slecht? Of is het de manier waarop we ermee omgaan? Zijn alternatieven beter of kunnen we ook zonder? Dat is de vraag!

25 miljoen ton

Op dit moment gebruiken Europeanen 25 miljoen ton plastic per jaar, waarvan nog geen 30% gerecycled wordt. Ook is slechts 60% van alle plastic verpakkingen recyclebaar. Het uitfaseren van Singe Use Plastics is een van de acties van de plastic strategie uit Europa. Ook in Nederland werken we samen met partners, bedrijven, andere overheden hieraan mee en zetten we zo stappen richting een circulaire economie.

Hogeschool Utrecht vindt een circulaire economie belangrijk. Als organisatie doet de HU haar best om zo duurzaam mogelijk te zijn en besteden zij in hun opleidingen aandacht aan dit onderwerpDaarom ook deze expositie.  

Deze expositie zet de kijker aan het denken over plastic en het gebruik ervan. De foto’s zijn gemaakt door Johanna Minnaard Fotografie.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evert-Jan Velzing

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen