Europese bijeenkomst Ebussed op 16 september

01-07-2021 360 keer bekeken

Samen met HU neemt de provincie Utrecht deel aan een Europees project Ebussed, waarin zes Europese regio’s samen werken. Binnen het project Ebussed worden een aantal thematische bijeenkomsten georganiseerd, zoals de interregionale bijeenkomst over 'Inkoop en aanbesteden' op 16 september.

Provincie Utrecht bereidt een nieuwe concessie voor openbaar vervoer met elektrische bussen voor. Het ambitieuze doel is om in 2028 haar busvloot te veranderen naar een volledig emissievrij (van tank-tot-wiel) openbaar vervoersysteem. Er rijden op dit moment een aantal elektrische bussen en in 2028 wordt al het busvervoer in Utrecht en de regio elektrisch uitgevoerd. De zes Europese regio's werken samen om actieplannen voor hun regio's te maken en Good Practices uit te wisselen.

De interregionale bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 september 2021 van 9.00 tot 12.00 uur en heeft als thema: ‘Inkoop en Aanbesteding van elektrische bussen’.

Onderwerpen die besproken gaan worden zijn ervaringen van drie Openbaar Vervoer bedrijven uit Hamburg, Livorno en Utrecht over hun ervaringen met aanbestedingen in hun regio, de huidige impact van COVID-19 en vervolgstappen voor opschaling van het aantal elektrische bussen. Ook over financiering en kosten voor elektrische bussen komen bijdragen van sprekers uit de regio's Utrecht en Amsterdam.

Het wordt een online bijeenkomst voor de stakeholders in de zes Europese regio's die in het Interreg-project EBussed samenwerken. De bijeenkomst staat ook open voor andere belanghebbenden die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Heeft u interesse in het onderwerp van deze bijeenkomst en wilt u deze bijwonen? Neem dan contact op met Marjoke de Boer.

 

Voor meer informatie zie de projectwebsite van Ebussed

 

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen