Inspiratiesessie Energiearmoede aanpakken via energie coaching

24-06-2021 323 keer bekeken

Op 10 juni hielden wij een online inspiratiesessie over de manier waarop je energiearmoede kunt aanpakken met behulp van energie coaching. Na een interessante introductie van een energie coach, gingen de 40 deelnemers in gesprek over hun ervaringen.

Ook werden de do’s en dont's voor een effectieve aanpak voor energiearmoede via energie coaching trajecten besproken. Deze inspiratiesessie was een initiatief van het ENPOR project en het project EnergyMeasures die beide gefinancieerd worden door het programma Horizon 2020 van de Europese Unie. Het ENPOR project, waarin ook de Hogeschool Utrecht participeert, doet onderzoek naar de impact van (beleids)instrumenten uit zeven Europese landen die zijn gericht op vermindering van energiearmoede onder huurders in de private huursector.

Voor Nederland wordt onderzocht hoe de Energiebox kan worden aangepast en verspreid onder huurders in de private sector. Dit om energiebesparing te realiseren.

Wil je meer informatie over het project? Bekijk dan het eerdere nieuwsartikel, of kijk op de website van ENPOR.

Wil je meer informatie over de participatie van Smart Sustainable Cities in dit project? Neem dan contact op met Martijn Rietbergen.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen