Lector van het jaar 2021

03-06-2021

Mieke Oostra, lector Nieuwe Energie in de Stad bij de HU, was genomineerd als één van de drie lectoren van Nederland rondom het thema duurzaamheid. Ze presenteerde tijdens het event “de Groene Peper”. Op 27 Mei werd duidelijk wie lector van het jaar 2021 werd. Klik hier voor de uitslag!

Mieke Oostra trekt bij het COE Smart Sustainable Cities de programmalijn Energieneutrale en Circulaire gebieden. Ze ontwikkelt veel initiatieven, zoals de derde cyclus in het HBO, is een echte verbinder en samenwerker. Daarnaast heeft ze een duidelijke visie. Jaarlijks wordt door ScienceGuideStudenten voor Morgen en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) de competitie ‘Lector van het Jaar’ georganiseerd. Door de Hogeschool Utrecht is Mieke Oostra voorgedragen. Zij behoorde vervolgens tot de drie genomineerden voor de titel Lector van het Jaar 2021!

De jury was onder de indruk van de manier waarop Mieke met tal van bedrijven samenwerkt en innovaties in het onderwijs versterkt, zoals zij aangaven bij de nominatie. En waren enthousiast over haar intensieve betrokkenheid bij de ontwikkeling van het onderwijs op de Hogeschool Utrecht. 


De verkiezing

De verkiezing stond dit jaar in het teken van #duurzaamheid. Samen met Studenten voor Morgen en de jury, bestaande uit Nikki Trip (voorzitter Studenten voor Morgen), Antoine Heideveld (directeur Groene Brein), Frans van Heest (hoofdredacteur ScienceGuide) en Leon van der Neut (algemeen bestuurslid ISO)  maken Science Guide en ISO een selectie van de duurzaamste lectoren van Nederland. Op dinsdag 25 Mei stelden zij deze lectoren en hun onderzoek binnen de duurzaamheid voor in een verdiepende sessie. Naast het onderzoek werd ook besproken hoe deze lectoren dit vertalen naar het onderwijs en hoe belangrijk dit is. 

Naast Mieke waren er nog twee andere twee lectoren genomineerd. Dit waren Patrick Huntjes, lector Hogeschool Inholland en Floris Boogaard, lector bij de Hanze Hogeschool. 

Patrick Huntjens (Hogeschool Inholland) is verkozen tot de Lector van het Jaar 2021!

 

Voor meer informatie over de uitslag kunt u contact opnemen met het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen