Inspirerende Future Builders Day

30-04-2021 439 keer bekeken

Donderdag 15 april was de Future Builders Day vanuit Bouwend Nederland. Inspirerende sprekers, waaronder Evert-Jan Velzing van de HU, spraken over tal van onderwerpen. Ook voor de studenten was het interessant. Zij kregen een goede mogelijkheid om te netwerken met bouwbedrijven.

Het was de allereerste Future Builders Day. Dit evenement is een initiatief van Future Builders en verbindt studenten en bedrijven. De jaarlijkse dag biedt studenten en professionals uit de bouw netwerkmogelijkheden en kennis over onder andere BIM, digitalisering, innovatie, circulariteit en duurzame inzetbaarheid. Dat gebeurde dit jaar met een levendig online platform.

Vanuit de Hogeschool Utrecht verzorgde onderzoeker Evert-Jan Velzing een online les over Circulaire Ketens: hergebruiksmogelijkheden van materialen. Dit was een mooie gelegenheid om de kennis uit hun onderzoek te delen met studenten en werknemers uit de Nederlandse bouwwereld. Evert-Jan bracht het belang van duurzaamheid en circulariteit in herinnering en de vele aspecten die daarbij relevant zijn. Daarbij gaf hij een leidende definitie voor circulaire economie en liet hij zien tot welke definitie het platform CB’23 kwam voor de bouw.

Vervolgens kwam ter sprake hoe circulaire strategieën helpen om circulariteit concreet te maken voor de bouw en de industrie die voor hen produceert. Tot slot kwamen er aansprekende voorbeelden langs van projecten waar circulair wordt gebouwd, denk aan het EFRO-project Werkspoorkwartier en aan het Europese project Reduces.

Meer informatie over Future Builders is hier te vinden.

Voor meer informatie over circulariteit en circulair bouwen kunt u contact opnemen met Evert-Jan Velzing

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen