Integraal onderzoek naar een stadsbreed, toekomstbestendig en flexibel elektriciteitssysteem

01-04-2021 387 keer bekeken

ROBUST ontwikkelt een integraal energiesysteem op basis van flexibele energiebronnen (flexbronnen), zoals bidirectioneel ladende auto’s. Het eerste integrale onderzoek ter wereld is bezig en de Hogeschool Utrecht is partner!

De projectpartners onderzoeken onder meer wat de optimale verhouding is tussen netverzwaring en de inzet van flexbronnen. Ook onderzoeken zij hoe het juiste energiemarktontwerp, effectieve financiële prikkels en andere factoren de flexbronnen en bijbehorende spelers positief kunnen beïnvloeden. ROBUST krijgt een subsidie van 3,3 miljoen euro, omdat zij als beste werd beoordeeld van twintig projectvoorstellen voor de MOOI-regeling van de Topsector Energie. 


Samenwerking

ROBUST staat voor onderzoek aan het robuuste elektriciteitssysteem van de toekomst. Het is een samenwerking van netbeheerder Stedin, Smart Solar Charging BV / We Drive Solar BV, Enervalis, Edmij, ElaadNL, Technische Universiteit Delft, Hogeschool Utrecht, gemeente Utrecht en gemeente Arnhem, onder leiding van de Universiteit Utrecht en het Utrecht Sustainability Institute. Dit consortium zal intensief samenwerken met eindgebruikers, belanghebbenden en experts van andere projecten binnen de subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). Het project wordt financieel ondersteund door de Topsector Energie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat via de MOOI-regeling ‘Gebouwde omgeving’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erlijn Eweg

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen