Circulaire lessen van Werkspoorkwartier

25-02-2021 439 keer bekeken

Het Lectoraat Building Future Cities heeft een onderzoek naar circulariteit in het Werkspoorkwartier gepresenteerd tijdens de 'Week van de Circulaire Economie'. Deze week vond begin februari plaats.

Tijdens de afgelopen 'week van de Circulaire Economie' vertelde Evert-Jan Velzing over zijn onderzoek in het Werkspoorkwartier. Hij gaf act de presence op de laatste dag van de circulaire week: op vrijdagmiddag 5 februari. En hij presenteerde samen met onderzoekers van onze collega-instellingen: de Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Evert-Jan vertelde wat voor onderzoek studenten van de Hogeschool Utrecht (HU) hebben gedaan naar circulariteit en een circulair gebied. In dit geval het Werkspoorkwartier. Het onderzoek vindt plaats in het kader van het meerjarige onderzoeksproject ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’, waar het lectoraat Building Future Cities van de HU bij is betrokken.

Het Utrecht Sustainability Institute (USI) organiseerde het seminar en Tony Schoen trapte vanuit het Hof van Cartesius af met een virtuele rondleiding door het binnenstedelijk industriegebied. Onder de titel ‘Ketens in Kaart’ lichtte Evert-Jan toe hoe de Hogeschool Utrecht onderzoek naar circulariteit aanpakt en op welke manier studenten daarbij worden betrokken. Aan bod kwamen onder andere onderzoek naar ketensamenwerking en circulaire businessmodellen en de resultaten van dergelijke studies, zoals: het nut van netwerken, de rol van materiaalmakelaars en het belang van creativiteit bij het zoeken en vinden van circulaire oplossingen. Verder wees Evert-Jan op studentenwerk, samengebracht in het werkboek Circulaire Ketens dat wordt gebruikt bij de opleidingen Built Environment en Technische Bedrijfskunde.

Wilt u meer weten over hergebruiksmogelijkheden van materialen uit gebouwen, zoals in Werkspoorkwartier? Dan kunt u contact opnemen met Evert-Jan Velzing.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen